2008/02/05

bat



5 personer
2 dl gröna linser
1 msk tunna bulgur /person
tomat pure
1/2 citron juice
vår lök
persilja
basilika
dill
tomat
salt
hackade valnötter
vinblad

Koka linserna i vattnet och låt det vattnet bli ljummen. Lägg bulguren i linserna. När bulguren blir mjuk, tillsätt hackade vårlök, persilja, dill, basilika, tomaten, citron juice, tomat puren och kryddor. Maten serveras med valnötter och äts genom rulla i vinblad. Den maträtten är mycket nyttig och smakrik.


3 kommentarer:

Anonym sa...

selam canim,
sen neler yapmissin böyle bayilim ben bat´a, Tokat´ta hanimlarin cay sohbetlerinin en meshur tadlarindandir, mmm ellerine saglik.

simdiden güzel bir haftasonu diliyorum.
selam ve dua ile...

baharhabercisiyim.blogcu.com

Vera sa...

Hej!
vad roligt att hitta din sida. Jag är väldigt nyfiken på turkisk mat!
Bazlama som du skriver om här nedan, är det typiska tunnbröd?

sultanensmat sa...

bazlama är inte tunnbröd utan väldigt tjock och mättande...