2007/11/01

güveçte patlıcan - pilav (aubergine gryta i ugnen och ris)


2 auberginer
1 grön paprika
2 tomater
1 gul lök
500 gr grytbitar
Rapsolja
Salt
Svartpeppar, chilipeppar

pilav:
4 dl
ris
Vatten (titta på paketet hur mycket vatten behövs, det kan variera)
2 matsked kalvfond
Salt
1 tsk allkrydda
svart peppar

Tärna auberginerna och stek dem i rapsolja. Hacka grytbitarna och koka dem tills de är mjuka. Grovhacka löken och lägg den tillsammans med köttet. När löken är glansig, lägg strimlad paprika och hackade tomater och koka alltsammans. Smaka av med salt, svartpeppar och chilipeppar. Blanda stekta auberginerna med köttblandningen och sen dela upp blandningen i 4 separata ugnsfasta formar, täck med aluminiumfolie och låt det steka i ugnen ungefär 1 timme.
Medan kebaben är i ugnen, koka riset. Skölj ur riset och låt vattnet rinna av. Stek sedan riset i litet olja och salta. Häll varmt vatten över, smaka av med allkrydda och svart peppar. Tillsätt kalvfond och koka riset. Servera kötträtten med riset och en sallad till.

Inga kommentarer: