2007/11/19

fırında türlü – kebab med flera sorters grönsaker


2 st aubergin
2 st zucchini
3 potatisar
300 gr gröna bönor
2 tomater
500 gr lammkött
2 gula lökar
3 msk tomatpuré
Olja
2 tsk salt
1 tsk cayenne peppar
Svart peppar

Tärna auberginerna, potatisarna och zucchinin. Dela bönorna i två bitar. Grovhacka tomaterna, löken och köttet. Stek sedan köttet med löken. Lägg därefter i grönsakerna och potatisen tillsammans med köttet. Sautera alltsammans i 5 minuter. Flytta över allting i en ugnsform. Lägg tomaterna i ugnsformen och smaka av med salt, cayenne- och svart peppar. Blanda sedan ner tomatpurén med litet vatten och häll över den på kebaben. Täck med aluminium folie och låt det genomsteka i ugnen under 1 timme i 175Cº. Servera med pilav (ris) eller bröd.

Inga kommentarer: