2007/11/20

acılı ezme


2 tomater
2 gula lökar
½ knippe persilja
2 msk stark paprika pure
1 msk tomat pure
1 chili peppar
2 msk extravirgin olivolja
2 klyftor vitlök
Krossade valnötter
Salt

Skala tomaterna och hacka. Ta bort frön från chilipepparn. Blanda tomaterna, lökarna, persiljan, pepparn och kör i en matberedare. Lägg den i en sil och låt vätskan rinna av. Lägg sedan blandningen på ett serveringsfat och blanda med tomat pure, paprika pure, olivoljan, salt och valnötter. Det går också bra att servera den på brödet också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej! Var nyligen i turkiet och ville återskapa den goda maten med lite släkt och vänner. Ezme var vår favorit, brödet lika så, men är det brödet du visar här på sidan som är det som serveras till denna röra? Vårt var nog bakat i en stenugn och var tjockt och fluffigt. Tacksam om du hinner svara.

sultanensmat sa...

man kan äta vilket bröd som helst... du kan ta vanlig baguette bröd...