2007/09/12

kebab med rotselleri

500 g grytbitar av nöt
1 gul lök
1 tomat
1 grön paprika
Persilja för garnering
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
Salt
Svart peppar
1 stor rotselleri
3 msk vetemjöl
2 msk margarin
4 dl mjölk
Salt
Svart peppar

Bryn köttet i margarin och tillsätt finhackad lök. När köttet suger upp vätskan, lägg vetemjöl och försätt steka vidare. Hacka tomater och lägg de i köttet. Tillsätt vatten tills det täcker allt och koka. Hacka paprikan och lägg den i grytan också. Riv sellerin. I en kastrull smält margarin och strö över mjölet. När den får lite färg tillsätt sellerin. När sellerin mjuknar, rör ner mjölk och låt det koka lite. Ta purèn på en stor fat. Lägg köttet över och garnera med hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer: