2007/11/06

kır pidesi


250 g mjölk
3 msk olja
2 msk yogurt
1 ägg
1 paket torrjäst
1 krm socker och salt
14 msk vetemjöl
Fyllning;
150 g köttfärs
4 st gula lökar
Salt, svart peppar
persilja

Blanda jästen med mjölk. Lägg olja, yogurt, ägg, salt, socker och sen vetemjöl i mjölken. Rulla till en smidig deg. Gör runda bollar på samma storlek. Kavla ut degen och lägg fyllningen och vik sidorna över hela degen som syns på bilden. Pensla med mjölken. Grädda i ugn i 200 Cº tills dem får färg. Det kan dekoreras med sesam också.

1 kommentar:

Lezzet Gemisi sa...

PAYLAŞTIĞIN TARİFLER GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL. BEN DE FAYDALANMAK İSTERİM DOĞRUSU. AMA BİLMEDİĞİM BİR DİL OLDUĞU İÇİN, ANLAYAMIYORUM. RİCA ETSEM, TARİFLERİN BİR DE TÜRKÇELERİNİ YAZSAN... SEVGİLER CANIM...